Enschedesestraat 43K, 7551EJ, Hengelo (+31)639398128 rene@lifeplanningvoorjou.nl

BLOG

Maandag 20 januari 2020 is BLUE MONDAY

Volgens geleerden de meest deprimerende dag van 2020.


Als je uiterlijk op 20 januari 2020 een afspraak maakt voor een lifeplanning neem ik het grootste deel van de kosten voor mijn rekening en betaal je slechts €520,20 inclusief BTW. Kom je met je partner dan betaal je €720,20.

Als dat geen opgewekt, vrolijk en handig bericht is !


Delen mag ! Heel graag zelfs. Zeker als je mensen in je omgeving kent waarvan je denkt dat ze wel een lifeplanning kunnen gebruiken 🙂

#lifeplanning #lifeplanningvoorjou www.lifeplanningvoorjou.nl

16 januari 2020

BLUE MONDAY komt er aan. De meest deprimerende dag van het jaar ? Stay Tuned !

Boekcover Ho'oponopono

15 januari 2020

Al lezend persoonlijk ontwikkelen.

De twee boeken die me daarbij de afgelopen twee jaar het meest hebben geholpen waren, De Alchemist van Paulo Coelho en Ho’oponopono van Willem Vreeswijk. Waar De Alchemist tjokvol staat met levenswijsheden en je er elke keer als je het leest andere betekenis aan geeft is Willem’s boek beperkter in scope, of misschien juist wel alles omvattend. maar dat is in mijn ogen juist de kracht ervan.

Ik had het lezen al jarenlang niet meer serieus gedaan. Okay de noodzakelijke kost voor het werk, voor een cursus hier en daar en op social media, maar echt lezen, boeken zeg maar dat was al een tijd geleden. Heel blij dat het weer een plek heeft gekregen in mijn leven.

Lees jij je ook naar een grotere/betere/interessantere persoonlijke ontwikkeling ?

#lifeplanning #lifeplanningvoorjou www.lifeplanningvoorjou.nl

https://www.facebook.com/groups/473783853561428/?source_id=106242637526461

Kilimanjaro uphill

14 januari 2020


Stapje voor stapje naar een gewoonte.


Een van de meest interessante ervaringen die ik de afgelopen anderhalf jaar heb opgedaan is het stapje voor stapje toewerken naar een gewoonte.


Omdat ik eigenlijk geen behoefte voelde om mezelf in een sportschool vol semi enthousiasme aan gewichten, zakken, stangen of hydraulische apparatuur vast te klinken en daarmee te pushen, pullen, drukken of hangen besloot ik om elke dag te planken. Maximaal een paar minuten per dag. En soms inderdaad een dagje niet. Het resultaat was verbazingwekkend genoeg prima. Niet dat ik qua postuur Oostenrijkse Arnold, Rambo of Hilco Kwast benader, maar merkbaar meer spierontwikkeling in armen, borst en flanken. Bovendien hoef ik er nu niet meer over na te denken. Als de gelegenheid er is pak ik die paar minuten per dag.

 

Elke dag een klein beetje geeft bij elkaar toch resultaat.


Heb jij die ervaring ook ? Ik ben erg benieuwd waarmee.


#lifeplanning #lifeplanningvoorjou https://www.facebook.com/groups/473783853561428/

 

scared doggie

13 januari 2020

Maar ik ben bang om een Lifeplanning te doen!

Iets wat ik een aantal keren gehoord heb en wat me aan het denken heeft gezet. De reden die ik hoor als ik vraag waarom iemand er bang voor is heeft eigenlijk altijd dezelfde strekking. “Ik ben bang dat ik mijn hele leven anders moet doen”, of “Alles zal wel moeten veranderen”. 

Gelukkig kan ik iedereen die dat denkt gerust stellen. Het eerste is dat er natuurlijk niets “moet”. Het gaat er met een Lifeplanning vooral over wat je “wil”. Daarnaast gaat het over je wensen en dromen maar ook de prioriteiten die je daar aan wilt geven. Dat gaat zeker niet altijd over life changing events. Ook ogenschijnlijk kleine dingen kunnen heel belangrijk blijken te zijn.

Soms hebben klanten een waslijst, doorgaans als je de essentie met elkaar gevonden hebt is de lijst een heel stuk korter.

Ook bepaal je zelf je eigen tempo. Bij het ene onderwerp kun je met een eenvoudige stap je doel bereiken, soms moet je een aantal stapjes zetten om op de top van de berg te komen. Dus bang zijn voor een Lifeplanning is echt niet nodig.

Ben jij ook bang voor een Lifeplanning ?

Stel al je vragen die je hebt op de Facebook groep https://www.facebook.com/groups/473783853561428/

#Lifeplanning #LifeplanningVoorJou #opwegnaarmijnidealeleven

On the edge of Kilimanjaro

10 januari 2020

Lifeplanning en René.

Eén van de dingen die ik door mijn eigen Lifeplanning heb ontdekt is de kunst om mijn eigen doelen en wensen belangrijker te maken dan ze altijd waren (nog steeds een work in progress). Vanwege mijn eigen essentie: “ Rots in de Branding”, had ik de neiging om mijn eigen wensen en doelen ondergeschikt te maken aan die van anderen.

Sinds ik zelf een lifeplanning heb gedaan ben ik erachter gekomen dat het veel te leuk is om je eigen wensen en dromen na te jagen!

Het heeft me ook het inzicht en ondertussen bewijs gegeven dat als je iets echt wil je dat altijd kunt bereiken. Beklimming van de Kilimanjaro, iets substantieels bijdragen aan een goed doel, betrokken zijn bij een speelfilm. Zomaar drie voorbeelden van wensen die allemaal in 2019 zijn gerealiseerd.

Hoe zit het eigenlijk met jouw wensen en dromen ?

#Lifeplanning #LifeplanningVoorJou #opwegnaarmijnidealeleven

nieuwjaarsgebak

9 januari 2020
Zo weinig mogelijk of zoveel mogelijk ?

Eerst deed ik het nog, als ik iets wilde afleren of ergens op wilde minderen. Mezelf meegeven om zo min mogelijk van iets te doen of nemen. Zelfs als ik de “wil” voelde om er echt iets mee te doen vond ik dat echt lastig. Het voelde negatief, de insteek van minder doen of minder nemen, maar ook als het in een iets minder sterk moment niet lukte om minder te doen of nemen.

Maar de redding was nabij, want stel dat je het positief wilt stellen en het dus omdraait. Wat een wereld van verschil. Van zo min mogelijk processed food naar zoveel mogelijk unprocessed food. Van minder alcohol drinken naar zoveel mogelijk alcoholvrij drinken. Met dezelfde motivatie en wil om er iets mee te doen kun je het nog leuk en positief maken ook. Veel leuker ook om jezelf dan een keer te belonen maar evengoed ook prima als je een keer een stukje gebak wilt eten op de eerste werkdag van het jaar.

Als je de manier waarop je naar dingen kijkt veranderd, veranderen de dingen waar je naar kijkt. 

Hoe pak jij het aan, de negatieve of de positieve benadering ? 

#Lifeplanning #LifeplanningVoorJou #opwegnaarmijnidealeleven www.lifeplanningvoorjou.nl

money stack euro

8 januari 2020

 

Over geld gesproken.

 

Als je bij mij een Lifeplanning komt doen, en uiteraard ook als je met je partner komt, mag je zelf de prijs bepalen !!

 

Hoe mooi is dat. Na het eerste exploratie gesprek van anderhalf uur (heb je dat in ieder geval zonder kosten te pakken) beslis je of je doorgaat met de Lifeplanning. Je krijgt van mij vijf prijzen waar je uit mag kiezen. De enige voorwaarde die ik stel is dat jij zelf écht commitment voelt met de prijs die je kiest en dat de prijs past bij jouw financiële situatie.

 

Na afloop van de Lifeplanning, mag je uiteraard altijd besluiten om meer te betalen dan afgesproken.

In mijn ogen waardecreatie optima forma.

#waardecreatie #lifeplanning #lifeplanningvoorjou www.lifeplanningvoorjou.nl

7 januari 2020

“Dan loopt het zeker al zo goed dat je er van kunt leven ?”

 

Dat was de meest gestelde vraag als ik met vrienden, familie, collega’s praatte over mijn besluit volledig zelfstandig ondernemer te worden.
“Nee”, was mijn antwoord, ” maar soms moet je gewoon een stap nemen.”

 

Dat was hét moment dat het besluit vast stond. Niet in september stoppen maar gewoon zo snel als mogelijk na de opzegtermijn. Dat bleek per 1 februari te zijn. Op weg naar mijn ideale leven. Op enig moment realiseerde ik me dat als ik de veiligheid van inkomen niet los kon laten en niet een echte flinke stap kon maken ik mezelf niet serieus kon nemen als Lifeplanner. Niet voor anderen maar voor mezelf. Ook voelt het compleet als “met de stroom mee” en voel ik compleet vertrouwen dat het gaat lukken.

Maand planning

6 januari 2020


Ik help mensen met het stellen van prioriteiten in hun leven.

Als lifeplanner help ik mensen met het stellen van prioriteiten in hun leven. 

Maar uiteraard doe ik dat ook voor mezelf. Voor januari heb ik een aantal activiteiten die ik dagelijks wil doen op een rij gezet en houd ik voor mezelf bij of ik ze die dag gedaan heb of niet. 

#lifeplanning #lifeplanningvoorjou #prioriteiten #www.lifeplanningvoorjou.nl

Trust your journey

3 januari 2020

De droom van Annelies.

In de afgelopen anderhalf jaar niet alleen mijn eigen onderneming van een idee naar een daadwerkelijk bedrijf zien ontwikkelen in mijn eigen soms best langzame tempo, maar ook van heel dichtbij de ontwikkeling van FoodVia meegemaakt. De scope en omvang zijn niet te vergelijken maar het mooie is wel te zien dat het proces in de basis niet anders is. Prachtig om te zien hoe een bevlogen prachtige vrouw haar eigen droom aan het realiseren is. 

Daarom was het heerlijk om in december veel tijd te steken in de realisatie van haar eerste restaurant, haar droom. Ook dat hoort voor mij bij Lifeplanning bezig zijn met de dingen en activiteiten die je leuk vind om te doen, voor jezelf maar ook voor anderen. Honderden gaten gedicht, liters plamuur en verf tegen, muren, kozijnen en plafond gesmeerd. Samen met vrienden, familie en betrokken en geïnteresseerden veel lol gehad en keihard gewerkt om alles op tijd af te hebben want 3 januari dat stond vast ! 

Wat een trots en liefde voel ik voor Annelies dat ze vandaag de eerste echte Foodvia.nl openingsdag kan vieren.

#lifeplanning #lifeplanningvoorjou www.lifeplanningvoorjou.nl

Wolkenlucht

2 januari 2020

Anderhalf jaar

Anderhalf jaar denken, schrijven, herschrijven, opnieuw denken. Overleggen, praten, discussiëren. Ideeën opgooien, ideeën weggooien, nieuwe ideeën opdoen. Zelf een website maken en schrijven, zelf experimenteren met doelgroep, geen doelgroep. Werk in uitvoering volgen, workshops van allerlei aard, lifeplanners bevragen, mensen met verstand van geld bevragen. Wel of geen uitgebreid ondernemersplan schrijven. Geld lenen of eerst zorgen dat je een jaar vooruit kan met spaargeld. Thuis klanten ontvangen of een ruimte huren. Je administratie digitaal, of old school bonnetjes. Met of zonder advies. BTW ? hoe werkt dat of niet ? wat mag wel, of niet. Wat kan wel of niet ? Blijf je het naast je werk doen of ga je het diepe in springen. 

Allemaal vragen, leerprocessen en dagen en dagen verwerken en malen in je hoofd en gevoel. Maar vooral vertrouwen kweken. Vertrouwen in eigen kunnen, vertrouwen dat het goed gaat komen, vertrouwen in het gegeven dat je alles kunt als je het echt wil. En dan ineens is er de energie en drive en weet je hoe het moet gaan worden. Tijd voor actie. De tijd van mijmeren, overdenken is geweest. Besluiten genomen. Evengoed nog veel “hoe” vragen op tafel liggen, maar dat gaat zich wel wijzen. 

Tijd voor daadkracht is aangebroken. 

#lifeplanning #lifeplanningvoorjou www.lifeplanningvoorjou.nl

Ochtendgloren in Hengelo

1 januari 2020

Van Loondienst naar zelfstandig ondernemer

Overstappen van loondienst naar lifeplanner als zelfstandig ondernemer. Is dat makkelijk wat kom je eigenlijk allemaal tegen. Graag wil ik jullie meenemen tijdens de 31 dagen van de overgang van het één en de start van het ander. Een dagboek met daarin korte verhaaltjes, anecdotes en foto’s. Gelijk ook een inkijk in lifeplanning en wat het voor mij doet en voor jou kan betekenen. 

Soms een terugblik, soms het nu, soms een blik op de toekomst. Have Fun 😃 

#lifeplanning #lifeplanningvoorjou #ondernemerschap www.lifeplanningvoorjou.nl

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)